15-07-2020

Koninklijk Blauw gesloten op 21 en 22 juli

Koninklijk Blauw is op 21 en 22 juli helaas gesloten. Als u speciaal voor deze tentoonstelling naar Kunstmuseum Den Haag komt, raden wij u aan ons museum na deze data te bezoeken.

De inrichting van Koninklijk Blauw – Het mooiste Delfts aardewerk van Willem en Mary was al in volle gang toen het Kunstmuseum zijn deuren moest sluiten. Het werk kwam stil te liggen en de coronacrisis heeft er bovendien voor gezorgd dat topstukken uit onder andere Hampton Court Palace en het V&A in Londen nog niet in bruikleen gegeven konden worden. De tentoonstelling is sinds 1 juni zien, maar nog niet helemaal compleet. Gelukkig is er al wel veel moois te bewonderen, waaronder de onlangs verworven zeldzame bloemenpiramides.

In de komende periode wordt Koninklijk Blauw gefaseerd verder ingericht en is vervolgens nog te zien tot en met 22 november. In de tentoonstelling komt het mooiste Delfts Blauw dat koningspaar Willem en Mary ooit lieten maken voor het eerst samen. Lees hier meer.