Sponsoring

Het bedrijfsleven in het Kunstmuseum Den Haag

Gelooft u ook dat een samenwerking niet alleen inspirerend kan zijn, maar daadwerkelijk een manier om elkaars strategische doelen te versterken? Dan verwelkomen wij u graag als partner van het Kunstmuseum. Het is mogelijk uw bedrijf te verbinden aan een tentoonstelling of specifiek project (bijvoorbeeld op het gebied van educatie of restauratie), of aan het museum als geheel.

De tentoonstellingen van het Kunstmuseum slagen er telkens weer in om spraakmakende kunst in een verrassende context te presenteren. En met succes! Onze musea – Kunstmuseum, KM21, Fotomuseum Den Haag en Escher in het Paleis – trekken in 2015 zo’n 700.000 bezoekers. Bovendien wordt er in de media volop aandacht besteed aan het Kunstmuseum. Als partner van het museum verbindt u zich aan een uniek product met specifieke thema’s (denk aan innovatie, visie, creativiteit, inspiratie). Uw bedrijf is volop zichtbaar in de communicatie rond het door u gesteunde project. Voor partners organiseren wij bijzondere evenementen in het Kunstmuseum: van familie- of relatiedag tot diner voor de top van uw bedrijf, van workshop tot personeelsfeest. Bij de activering van een partnership gaan we uit van uw behoeften.

Met verschillende bedrijven werken we nauw samen, waaronder Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn (hoofdsponsor Fotomuseum Den Haag) en NN Group. Onze bedrijvenclub, de Mondriaan Business Club, heeft zo’n 30 leden. We verwelkomen ook graag bedrijven voor evenementen in het museum.

Uitgelicht: ‘Van Mondriaan tot Dutch Design. 100 jaar De Stijl’

Bedrijven zijn van harte welkom om zich als partner aan te sluiten bij het internationaal themajaar ‘Van Mondriaan tot Dutch Design. 100 jaar De Stijl’, waarin het Kunstmuseum een belangrijke rol speelt. In 2017 viert Nederland dat 100 jaar geleden de kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Aanleiding om een jaar lang internationaal de spotlight op deze kunstenaarsbeweging te zetten, die grote namen als Piet Mondriaan, Bart van der Leck, Theo van Doesburg en Gerrit Rietveld voortbracht. In heel Nederland presenteren musea tentoonstellingen met het werk van De Stijl en hun tijdgenoten, inclusief hedendaagse ontwerpers die zich nog altijd laten inspireren door hun gedachtegoed. In dit internationale feestjaar presenteert het Kunstmuseum drie tentoonstellingen: Piet Mondriaan en Bart van der Leck, een omvangrijke overzichtstentoonstelling van alle werken van Mondriaan die het Kunstmuseum beheert – met 300 werken de grootste collectie Mondriaan ter wereld. Ten slotte presenteert het museum een tentoonstelling over de architectuur en interieurs van De Stijl (i.s.m. Het Nieuwe Instituut).

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Hoofd Partnerships & Events: