Doorlopend

Ontdek het moderne

In de tentoonstelling Ontdek het moderne ziet u topstukken uit de wereldberoemde collectie moderne kunst van het Kunstmuseum. Van Monet tot Mondriaan. Van Kandinsky tot Bacon. U wandelt langs de sterren van de internationale kunstgeschiedenis en unieke werken van hedendaagse topkunstenaars zoals Marlene Dumas en Tjebbe Beekman.

Ontdek het moderne is geen presentatie in chronologische volgorde, maar brengt kunstwerken uit verschillende periodes, stromingen en disciplines bijeen. U ontdekt lijnen in de 20e-eeuwse kunstgeschiedenis, verhalen en dialogen tussen kunstwerken en kunstenaars uit diverse decennia en windstreken. Welke invloed had Mondriaan op Minimal Art-kunstenaars als Donald Judd? Wat hebben de indringende schilderijen van Francis Bacon gemeen met de sculpturen van Berlinde de Bruyckere? En wat is het verband tussen het expressionisme van Ernst Ludwig Kirchner en de gelaagde portretten van Marlene Dumas?

Een reis langs hoogtepunten uit de moderne kunstgeschiedenis.

De tentoonstelling biedt een inkijkje in de persoonlijke manier waarop wereldberoemde kunstenaars als Vincent van Gogh, Egon Schiele, Pablo Picasso en Louise Bourgeois, de wereld bezien. Wandelend langs de kunstwerken, ziet u met eigen ogen hoe zij deze wereld virtuoos schilderen of vormgeven. U ervaart twijfels, worsteling, uitbundigheid, sensualiteit, zoektochten naar een utopie of speelse vindingrijkheid. Zelfs de grootste kunstkenner raakt niet snel uitgekeken op deze ontdekkingsreis door de persoonlijke kant van moderne kunst.

Verhalenvanger: Ontdek het moderne