Tentoonstellingsprijs

Stem op Monet - Tuinen van verbeelding


We zijn trots! De tentoonstelling 'Monet - Tuinen van verbeelding' is genomineerd voor de Museumtijdschrift tentoonstellingsprijs. Heb jij ook zo genoten van zijn prachtige waterlelies en de bijzondere serie van blauweregen schilderijen? Stem dan op Kunstmuseum Den Haag. Je steunt niet alleen ons hiermee, maar je kunt zelf ook mooie prijzen winnen, zoals een cultuurreis voor twee personen. Stemmen kan tot en met 3 oktober via www.tentoonstellingsprijs.nl.

Kunstmuseum Den Haag besloot vorig jaar de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet naar Nederland te halen. Ruim 30 jaar was er geen tentoonstelling meer gewijd aan Monet en veel van zijn beroemde ‘tuinen’ waren zelfs nog nooit vertoond in Nederland. De werken zijn fascinerend. Niet alleen omdat ze adembenemend mooi zijn, maar ook omdat ze allemaal onderdeel zijn van een volhardende studie. Monet schilderde de Tuinen ter voorbereiding op zijn magnum opus: de Grandes Décorations. Het was zijn lust, zijn liefde en zijn last.

"Deze landschappen van water en weerspiegelingen zijn een obsessie geworden. Ze gaan de krachten van een oude man te boven, en toch wil ik er in slagen weer te geven wat ik zie. Ik vernietig ze … Ik begin er opnieuw aan … En ik hoop dat uit zoveel pogingen iets zal voortkomen."
- Claude Monet

De tentoonstelling Tuinen van verbeelding was hiermee niet alleen een ode aan de schoonheid, maar ook aan het vallen en opstaan.