Verhalenvanger

Dit is mijn Kunstmuseum

Het Kunstmuseum Den Haag is door architect Berlage en directeur van Gelder opgezet om de bezoeker te laten vervoeren en te verrijken door kunst. Ver weg van de elitaire cultuursnobs, droomdend ze van een museum dat het volk laat begrijpen wat kunst kan doen. Dat werkt natuurlijk twee kanten op. Want hoe fraai ons museum ook is, het komt pas tot leven wanneer er mensen zijn.

En al die mensen beleven het Kunstmuseum op hun eigen manier. Van een tiener die zich vergaapt aan Sol Lewitt tot een vrouw die zich door de grijsgroene tegels laat terugvoeren naar haar kindertijd. Van een koppel dat besluit dezelfde keukenvloer te leggen als in de Museumhal tot een man die nooit zal vergeten hoe hij oververmoeid het museum in kwam en een traan liet bij Picasso. Mensen maken het museum levend, hun verhalen en foto’s illustreren dat. Daarom verzamelen wij deze verhalen.

Upload je verhaal via #mijnkunstmuseum of mail je verhaal naar verhalenvanger@kunstmuseum.nl

Verhalenvanger: Ontdek het moderne

Van jonge bezoekers, van oude bezoekers, van dichtbije bezoekers, van bezoekers ver, ver weg, van nieuwe bezoekers, van bezoekers die het museum op hun duimpje kennen; van alle bezoekers verzamelen wij bijzondere gebeurtenissen, herinneringen of juist de herhalingen die ons kunstmuseum zo van iedereen én zo persoonlijk maakt.

Wat betekent het Kunstmuseum voor u, wat maakt het kunstmuseum ook uw museum? Deel uw verhaal via verhalenvanger@kunstmuseum.nl of op social media met #mijnkunstmuseum.

Wilt u eens goed in uw geliefde museum duiken? Vincent Bijlo, de achterkleinzoon van architect van Kunstmuseum Den Haag, H.P. Berlage vertelt in de audiotour ‘Het gedroomde museum’ over de droom van zijn overgrootvader. U kunt de audiotour vinden in onze app, te downloaden via de App- of Playstore.

De foto’s en verhalen willen we –indien u hiervoor toestemming geeft- delen op onze website en wellicht ook in de tentoonstelling.