Welkom bij Collectie Online

Welkom op onze Collectie Online. Hier vindt u toegang tot een van de mooiste en meest omvangrijke internationale kunstcollecties van Nederland. In totaal zijn het meer dan 150.000 kunstobjecten - beeldende kunst, fotografie, toegepaste kunst, mode en muziekinstrumenten – die in de afgelopen 100 jaar met passie en toewijding door velen bijeen zijn gebracht. De collectie vormt het kloppend hart van het museum. Het vormt de basis van waaruit wij werken en inspireert ons elke dag in alles dat wij doen.

De collectie van het Kunstmuseum Den Haag is niet encyclopedisch van aard. Sterke kernen vormen het karakter van de som der delen. Enkele voorbeelden van deze zogenaamde deelcollecties zijn de werken van Piet Mondriaan, De Stijl, Impressionisme, Expressionisme, Art Nouveau, Art Deco, Haags Zilver, Delfts Aardewerk, Nederlandse en buitenlandse modeontwerpers en de internationale modehuizen. Een selectie van de belangrijkste kernen zijn in Collectie Online visueel toegankelijk gemaakt. Naast deze deelcollecties kunt u zoeken op de geijkte zoektermen, zoals op kunstenaar, techniek, periode of kunststroming. Maar ook kunt u een selectie maken op basis van kleur.

Met de Collectie Online werken wij aan de visuele ontsluiting van onze collectie. Dit is een omvangrijk project waarbij we iedere week nieuwe kunstwerken aan Collectie Online toevoegen. Hiermee willen wij de collectie visueel toegankelijk maken voor iedereen. Een collectie van ons allemaal!

Doede Hardeman

Hoofd Collecties