21-03-2020

Thuis kleuren, doen en denken!

Leuk voor kinderen én volwassenen

Het Kunstmuseum heeft leuke doe-opdrachten gemaakt voor thuis. Ga zelf of samen met het hele gezin aan de slag!  Maak de doe-opdrachten geïnspireerd op kunstwerken uit het museum of neem een kijkje bij de teken-en  kleurplaten en kies er een uit waar je zin in hebt.

Voor thuis hebben we doe-bladen ontwikkeld bij verschillende kunstwerken van het Kunstmuseum. Zo kan je aan de slag met het ontwerpen van kleding voor Edith van Egon Schiele, maak je een abstracte compositie in de vorm van Mondriaans Victory Boogie Woogie of maak je een spannend labyrint, net zoals in Wonderkamers. Verzin zelf een verhaal bij drie schilderijen van de eendenfamilie van Willem Maris, zoek de verschillen in het bekende schilderij van Willem Roelofs of maak een tekening in een gouden lijst.

Heb je meer zin om te kleuren? Het Kunstmuseum heeft verschillende kleur-en tekenplaten online gezet gemaakt door de illustratoren van onze kinderkunstboeken. Ze zijn eenvoudig en gratis te downloaden vanaf de website.