vmbo/havo/vwo

Kijkwijzers

Thuis doen

U kunt onze kijkwijzers over kunstenaar Piet Mondriaan vanaf deze pagina downloaden. Helaas is het nog niet mogelijk met uw groep deze activiteit als een zelfstandig groepsbezoek te reserveren. Zodra dit vanwege versoepelde covid-19 maatregelen weer mogelijk is, leest u dat hier.

Met een kijkwijzer worden leerlingen aan het denken gezet, om zo dichter bij de betekenis van een kunstwerk te komen. In elke kijkwijzer worden meerkeuzevragen afgewisseld en is er volop ruimte voor het vormen van een eigen mening.

  • U vindt hier meer informatie over de tentoonstelling Mondriaan & De Stijl
  • Wanneer de leerlingen een werk beter willen bekijken of zelf een werk van Piet Mondriaan moeten kiezen, kan dat via deze link naar onze collectie online 

 

Kijkwijzers:

  • Kijken naar Mondriaan 
  • Mondriaan voor beginners 

 

  • Kijkwijzers kunnen onderaan deze pagina worden gedownload en geprint.

KIJKWIJZER MONDRIAAN VOOR BEGINNERS

(vmbo) Met deze kijkwijzer maken leerlingen kennis met het werk van kunstenaar Piet Mondriaan. Aan de hand van een tijdlijn volgen ze Mondriaan in zijn ontwikkeling naar abstractie . 

 

 

KIJKWIJZER KIJKEN NAAR MONDRIAAN

(havo/vwo) De bijzondere weg naar abstractie van Piet Mondriaan komt tot leven met deze kijkwijzer. Leerlingen ontdekken de samenhang tussen voorstelling en vormgeving. Belangrijke vaktermen en begrippen worden geoefend. Daarnaast plaatsen de leerlingen het werk van Mondriaan binnen een (kunst)historische context en volgen de ontwikkeling in zijn werk.

Praktische informatie 

Tentoonstelling:

Mondriaan en De Stijl

Voor:

Onderbouw (en bovenbouw) vmbo, havo en vwo

Prijs:

 gratis 

Taal:

Nederlands 

Contact

Wilt u meer informatie over de kijkwijzers?

Downloads