Bestuur Mondriaan Business Club

 • Henk Kool

  Voorzitter | Oud-wethouder Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie

  "Cultuur en economie liggen dicht bij elkaar. Het is dan ook niet vreemd dat ik als voormalig wethouder economie van de gemeente Den Haag, nu via de Mondriaan Business Club, de verbinding probeer te realiseren. Alle ingrediënten zijn aanwezig: het mooiste museum van Nederland, enthousiaste stafmedewerkers en een sterk bestuur. De Mondriaan Business Club wordt zonder meer een sterk merk. Doet u ook mee?"

 • Taco Hovius

  Secretaris | Advocaat, partner Stijl Advocaten

  "Als bestuurder van de Mondriaan Business Club wil ik een brug slaan tussen het Kunstmuseum en de zakenwereld. De Mondriaan Business Club biedt bedrijven de mogelijkheid netwerkevenementen in het Kunstmuseum te organiseren en hun relaties en medewerkers kennis te laten maken met kunst in een inspirerende omgeving. De opgedane inspiratie draagt hopelijk bij aan creatieve en innovatie samenwerkingsverbanden tussen de leden."

 • Robert Menken

  Penningmeester | Directeur, eigenaar Menken Orlando B.V.

  "Het Kunstmuseum weet zich sterk te ontwikkelen door verbindingen te zoeken die voorheen misschien niet zo voor de hand liggend waren. De Mondriaan Business Club is hiervan een goed voorbeeld. De verbinding tussen bedrijfsleven en het Kunstmuseum, met voor beiden een plus. Twee verschillende werelden die elkaar opzoeken. Het is leuk om daaraan als penningmeester bij te dragen."

 • Stef Bahlmann

  Bestuurslid | Voormalig Directeur Bedrijven ABN AMRO Den Haag en omstreken

  "Met de Mondriaan Business Club wil ik graag verder vorm geven aan de uitbreiding van de collectie van ons prachtige museum. Aan de basis hiervan ligt de vriendenclub (met partners) die een netwerk vormen van bedrijven. De bindende factor is de creativiteit van de mens i.c. kunstenaar. Heel inspirerend. Niet onvermeld is dat de bedrijfsvrienden een interessant clubje van mensen is en waar het goed toeven is."

 • Gwen van Overbeke

  Bestuurslid | Head of Programs & Partnerships Stichting Leiden Bio Science Park

  “Kunstmuseum Den Haag is een inspirerende plek. Zowel het kenmerkende gebouw als de tentoonstellingen en het gezellige Grand Café in de Tuinzaal, maken van het museum een mooie en toegankelijke plek om te vertoeven. De eigen collectie is van wereldklasse en de steeds wisselende tentoonstellingen zorgen voor een kleurrijk geheel. De Mondriaan Business Club verbindt het bedrijfsleven met de kunstwereld door prikkelende evenementen die leden en relaties een kijkje bieden achter de schermen. Ook ondersteunt de business club maatschappelijke initiatieven waaronder het programma ‘Stad naar het Museum’ waarmee museumbezoek voor iedereen toegankelijk wordt.”

 • Ramon van Eijck

  Bestuurslid | Directeur Stichting Zabawas

  “Het oppervlakte van dingen geeft genot, het binnenste geeft leven.”

  “Een uitspraak van Mondriaan die ik ook bij Kunstmuseum Den Haag vindt passen. Een prachtig museum waar je kunt genieten van vele kunstvormen en die bij nader onderzoek en verdieping nog meer gaan leven. De verbindende waarde van kunst heb ik gezien bij diverse evenementen die ik in het verleden, samen met het team van het Kunstmuseum, heb georganiseerd. Als bestuurslid van de Mondriaan Business Club borduur ik daar graag op voort.”