Cultuur aan zee

De Haagse musea presenteren in het kader van Feest aan Zee van 1 april tot 1 juli het gezamenlijke programma Den Haag, cultuur aan zee. Ervaar welke sporen de zee, het strand en de duinen achterlaten in Den Haag en zie hoe de stad en de zee met elkaar zijn verbonden.

Vanaf 10 april zet een groot aantal Haagse cultuurinstellingen een voor de stad essentieel object of onderwerp in de spotlights. Dat gebeurt in de musea, maar ook via een gratis toegankelijke openluchttentoonstelling op de boulevard. Vergelijk het vissen van nu met vroeger tijden, toen de bomschuiten op het strand lagen. Kijk hoe M.C. Escher keek naar de zeek en zie waar Mesdag stond om zijn Panorama te schilderen. Ontdek hoe zout de tranen van Kniertje zijn en wat Michiel de Ruyter te maken heeft met de Volvo Ocean Race. In het Gemeentemuseum spelen drie tentoonstellingen in op dit thema: Max Liebermann, Aan Zee en De Haagse School op Scheveningen.

Feest aan Zee

Tweehonderd jaar geleden richtte Jacobus Pronk het eerste badhuis van Scheveningen op. Twee eeuwen later gaat het strand en stad voor de wind. Een mooie aanleiding voor een feestjaar vol activiteiten. www.feestaanzee.nl 

Behalve het Gemeentemuseum werken de volgende culturele instellingen samen rond dit project: Escher in het Paleis, Haags Historisch Museum, Huygensmuseum hofwijck, Literatuurmuseum, Kinderboekenmuseum, Louwman Museum, Mauritshuis, Mesdag Collectie, Museon, Museum Beelden aan Zee, Muzee Scheveningen, Nationaal Archief, Panorama Mesdag en Voorlinden.

Downloads

Museumfiets route NL

Downloaden

Museumfiets route NL

Museumcycling route

Downloaden

Museumcycling route