Stad naar het Museum

Kunstmuseum Den Haag is er voor alle Hagenaren en Hagenezen. Het museum beheert tenslotte de collectie van de stad Den Haag. En die is van alle Haagse inwoners. Toch is een museumbezoek niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel mensen kunnen het zich financieel niet permitteren, hebben andere dingen aan hun hoofd of denken dat het museum niet past bij of in hun wereld. Speciaal voor hen organiseren we sinds 2009 Stadsdeelavonden. Tijdens speciale avondopenstellingen verwelkomen we alle inwoners van Den Haag, stadsdeel voor stadsdeel: van Laak tot Scheveningen, van Segbroek tot Escamp.

“Het maakte mij als Hagenaar ontzettend trots dat dit mogelijk gemaakt is (…) al die mensen, al die nationaliteiten die met elkaar praten. Ik vond dat geweldig om te ervaren!"

Bezoekers verkennen de tentoonstellingen in het museum op eigen gelegenheid of met een rondleiding, doen mee aan een creatieve workshop, luisteren naar livemuziek en drinken een drankje in de Tuinzaal van het museum. De organisatie is in samenwerking met de mensen en organisaties, die er in dat stadsdeel toe doen: van bibliotheken tot actieve burgers, van wijkcentra tot winkeliers. Gratis entree en georganiseerd busvervoer nemen de laatste drempel voor een museumbezoek weg en bezorgen alle Hagenaren en Hagenezen een onvergetelijke avond in hun museum.

“Meestal als ik ergens ben denk ik “ben ik daar de enige met een hoofddoek” of ‘De enige met kinderen’, maar nu ben je met mensen uit de buurt dus je ziet heel verschillende mensen, verschillende culturen. Je voelt je gelijk thuis, en dat is het belangrijkste, want als je je niet thuis voelt, ben je binnen een half uur weer weg”

Overzicht afgelopen avonden Stad naar het Museum 2019

16 januari 2019

Escamp

13 februari 2019

Laak en Loosduinen

6 november 2019

Escamp en Wateringse Veld

13 november 2019

Loosduinen, Segbroek, Duindorp

20 november 2019

Leidscheveen/Ypenburg, Haagse Hout

27 november 2019

Laak, Centrum

 

Project Stad naar het Museum wordt mede mogelijk gemaakt door de genereuze steun van de Mondriaan Business Club, de bedrijvenclub van Kunstmuseum Den Haag.